Teska 11.10.2003 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2003 tak pomyslałam, ze dobrze byłoby załozyć nowy watek, dla tych osób które dopiero zaczynają budowę Irmy , mozna pisac co jest w projekcie nie tak i co mozna zmienic itp....tak jak piszą klementynkowicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.10.2003 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 łoł....nikt Irmusi nie buduje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 20.10.2003 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Poszukuję osoby, która buduje lub wybudowała dom o nazwie IRMA, wg. projektu gotowego firmy Archipelag. Pozdrawiam Barti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 20.10.2003 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Ja buduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 20.10.2003 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Ja buduję. Z zapartym tchem oglądałem zdjecia i zauważyłem, ze zmieniona została troche bryła (brak garażu, dach dwuspadowy). Jestem bardzo ciekawy ile kosztował taki stan i dlaczego wprowadziłeś takie zmiany. Pozdrawiam Barti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 20.10.2003 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Garaż był mi niepotrzebny więc z oszczędności go niewybudowałem. A dach zmieniłem bo uparłem się na konstrukcję z wiązarów (nie wiem czy dobrze zrobiłęm) i dwuspadowy był znacznie tańszy.Ale w środku jest jak w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 20.10.2003 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Dom wygląda super, szczególnie taras. W projekcie był kominek na środku okna balkonowego, co sie z nim stało? My z żoną też chcemy się budować, powstrzymuje nas tylko w tej chwili dziwna sytuacja z VATem. Troche boimy sie że w tej chwili możemy najwięcej stracić. Kolejne pytanie to: ile można zaoszczędzić na zmainie typu dachu, tzn ile kosztowałby wiecej dach kopertowy? Poza tym pytałem o cenę. Ile kosztowało postawienie Twojego domu? Pozdrawiam Barti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 20.10.2003 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Kominek został przeniosiony na ścianę wewnętrzną. Na tarasie nie był potrzebny. Cały dom będzie kosztował ok 180 tys. Ale wykończenie dość surowe. Ja za więźbę zapłaciłem 14 tys, dachówka 10500, ściany szczytowe i podbitka 5000. Za tę kwotę można by zapewne wykonać dach czterospadowy tradycyjną metodą. Natomiast w technologii wybranej przeze mnie więźba kopertowa kosztowałaby 21 tys, dachówka podobnie a nie robiąc ścian szczytowaych zaoszczędziłbym 2-3 tys.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 20.10.2003 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Dodatkowo trochę zaoszczędziłęm nie robiąc ścian konstrukcyjnych wewnętrznych i fundamentu pod nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 20.10.2003 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Wszystko jasne, ja chciałbym sie zmieścić w kwocie 200-220 tys. i widzę, że jest to możliwe. Jutro wczesnie wstaję, zmykam do łóżka. Pozdrawiam Barti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 20.10.2003 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Podana przeze mnie kwota to cena tylko za dom. Działkę, ogrodzenie, uzbrojenie, dokumentacja miałem wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 21.10.2003 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Czy ktoś buduje dom IRMA pracowni Archipelag. http://www.archipelag.pl/projekty/projekt.php?cat=1010700&pid=15&form=advanced&seek=IRMA;0;0;;;0;0;0;;;;;;;0;0;1&ExtraNavText=Irma Na razie tylko Jezier się przyznał. Prosze innych o kontakt. Mam zamiar kupić w tym roku projekt ale nie widziałem jak wygląda ten dom na żywo. Pozdrawiam Barti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 21.10.2003 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Witam Wątek co prawda ubogi, ale za to sama liderka go założyła http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=16446 Poza tym zapraszam do Grupy Trójmiasto. Pozdrawienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 21.10.2003 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Być może osoby budujące IRMĘ należą do wstydliwych. Szkoda myślałem, że sobie pooglądam przed wybudowaniem. Pozdrawiam Barti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.10.2003 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Barti ja tez buduje Irme....fotki w dzienniku budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 01.01.2004 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2004 ja jedną buduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 15.01.2004 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2004 Ja buduję Irmę II. Podniosłam dach do 30st. Salon mam na jednym poziomie, pokój przy pomieszczeniu gospodarczym zmiejszyłam do 9m, a dwa pozostałe mają po 14,5. Zostały dwie pełne łazienki, a wc zamieniłam na spiżarkę mini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 15.01.2004 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2004 No to może zdjęcia jakieś zamieść. Albo wyślij na mojego e-maila. Pozdrawiam Barti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.01.2004 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2004 S.P. Ja tez zastanawiam sie nad Irma 2 lub bardzo podobnym domkiem Paulina z Archipelagu;http://www.archipelag.pl/projekty/projekt.php?pid=356&ExtraNavText=paulinaOczywiscie po dokonaniu paru zmian np.zamiast wiaty bedzie garaz.Czekam jeszcze na Teske az skonczy swoja Irme i dopiero podejme decyzje.Tylko Teskacos ostatnio nie bywa na Forum, ale mam nadzieje ,ze jaksie upora ze swoimi sprawami to sie odezwie.Ja tez mam zamiar podniesc dach , ale do 25*i fundamentyzrobic w jednym poziomie.Jeszcze nie wiem czy bedzie to Irma czy Paulina, ale jezeli Irma to raczej bedzie takie rozwiazanie jak u Teski, likwidacja jednej lazienki i powiekszenie drugiej, tej bez okna.S.P. czy Ty juz zaczelas budowe, i czy widzialas juz taki dom wybudowany? Pozdrawiam. Bonnie[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 15.01.2004 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2004 Ja wybrałem Irmę. Czyba w wersji 1. Właściwie nie wiem czym się różnia wersje Irmy. Zmiany które wprowadziłem:Pozbyłem się garażu.Dach mam dwuspadowyMam 1 poziom w całym domuPowiększyłem pomieszczenie gospodarcze i teraz mam 9m2 z oknem.Dołożyłem 1 okno w salonie na długiej ścianiePrzesunąłem kominek na środek domuWszystkie okna maja taki sam wymiar 120x175Zupełnie inna konstrukcja dachu i stropu - dźwigary dachowe.Mam tylko komin do kominka.Trochę większa ścianka między kuchnią i jadalnią.Może zamieszkam niedługo. bo juz naprawde niewiele mi zostało do dokończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts